ORMAN ÜRÜNLERİ
“aranan ve tercih edilen ...”
DOĞRAMALIK KERESTE
Doğramalık keresteler Sarıçam ve Göknar tomruklarından elde edilir. Başta kapı ve pencere olmak üzere veranda, çardak vb. ahşabın kullanıldığı her alanda kullanılan bir ağaç türüdür. Sarıçam zamanla renk verir. Kullanım alanı çok geniştir. Yumuşak oluşundan kolay işlenir ve vidalanır. 1.sınıf ve 2.sınıf olarak gruplandırılır. En: 10cm – 15cm – 20cm – 22cm 25cm – 28cm – 30cm – 35cm Kalınlık: 5cm – 10cm Boy: 2m – 2.5m – 3m – 4m – 5mİNŞAATLIK KERESTE
İnşaatlık Kereste Modelleri Ve Kalıpları
Genellikle yapı sektöründe kullanılan ve diğer kereste çeşitlerine göre daha çok tercih edilen bir kereste çeşididir. İnşaat kalıbı ve çatı yapımında kullanılır. Ağır işlemlerde kullanıldığı için diğer kereste çeşitlerine nazaran daha sağlam olması gerekir.
İnşaatlık kereste nerelerde kullanılır.
Yapı sektöründe ahşap, metal, beton malzemeleri kullanılabilmektedir. Ahşap malzemelerde ön plana çıkan ürünlerden biri de kerestelerdir. Kerestelerin kullanım amaçları geniş yelpazede karşımıza çıkar. Pencere doğramalarından kapılara, yer döşemesinden çatı iskeletine kadar bir çok alanda kullanımı bulunmaktadır. İnşaatlık kereste de bu noktada ön plana çıkan ahşap malzemelerden biridir. Zira inşaatlık kereste kullanım alanı itibariyle önemli işlevselliğe sahiptir. Bu ürün hem beton atma öncesi yapılan kalıp işleminde kullanımı oldukça önemli bir malzemedir. Diğer bir uygulaması ise çatı iskeleti şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Hem inşaat kalıbı çıkarma işi hem de çatı iskeleti örme işi zahmetlidir. Dayanıklılık isteyen bir uygulama alanı olduğu için bu noktada inşaatlık kereste ön plana çıkmaktadır. Keresteler aralarında çeşitlere ayrılmaktadır. Yapısı fark etmeksizin her türlü binanın inşasında kullanılan keresteler inşaatlık kereste olarak isimlendirilir. İnşaatlık keresteler elde edilirken, genellikle ladin, çam, gürgen gibi ağaçlar kullanılır. Bu ağaçların belirgin özellikleri, sağlam yapıda olmaları, inşaatlardaki ağır uygulamalarda dayanım gösterebilmeleridir. İnşaatlık kerestelerin bir diğer avantajı tek kullanımlık olmamalarıdır. Bu ürünleri, farklı binalarda tekrar tekrar kullanmak mümkündür. Dolayısıyla kullanım alanı ve ömrü bir hayli fazladır.
İnşaat Kalıbı
İnşaat sektöründe en temel ihtiyaçlardan biri olan inşaat kalıbı yapımı için firmamızdan kereste siparişi verebilirsiniz. Kaliteli ve dayanıklı ürünlerimizle sizlere kalıp için kullanacağınız kaliteli ve dayanıklı keresteler üretiyoruz.
TOMRUK
Firmamız her ebat ve malzemede isteğe bağlı olarak tomruk işlemektedir. Çam, Gürgen, Kayın, Sarı Çam, Kavak Kabuksuz orta çapı en az 21 cm, boyu 1,50 metre ve daha uzun olan yuvarlak oduna TOMRUK denir. Tomruklama: Ağaç devrildikten sonra, gövde boyunca bütün dal, ur ve şişkinliklerden temizlenmesi, kabukların soyulması ve istenilen boylara bölünmesi işlemidir. Meşe, Kayın, Gürgen gibi sert (yapraklı) ağaçların kabukları soyulmaz.AHŞAP PALET ve SANDIK
Ahşap Paletler, büyük miktarlarda yük taşımak, hasar görmeden ayrıca zamandan ve isçilikten tasarruf sağlamak amacıyla kullanılırlar. Paletler temel olarak iki taraflı, dört taraflı, tek yüzlü ve çift yüzlü olarak üretilmektedir.
Hijyen açısından da ahşap paletler yapılan araştırmalarda, plastik paletlere göre birim zamanda daha az bakteri oluşumu göstermiştir. Almanya da yapılan bu araştırmanın detaylarını ileride paylaşacağız.
Ahşap palet, palet ölçülerine ve kullanıldığı sektöre göre birçok palet çeşitlerini barındırır. En çok kullanılanları; Ahşap çam 80×120 Euro palet, Ahşap çam 100×120 ISO standart palet, Ahşap cp1 palet, ahşap cp2 palet, ahşap cp3 palet, ahşap cp4 palet, ahşap cp5 palet, ahşap cp5 palet, ahşap cp6 palet, ahşap cp7 palet, ahşap cp8 palet, ahşap cp9, Ahşap PRS 4 palet, Ahşap PRS 7 palet, Ahşap PRS 8 palet, Ahşap PRS9 palet olarak belirtebiliriz.